A Nap-Kelte főszerkesztő-műsorvezetőjének áldásos tevékenységét követő sorozatunk második részében a heti adás beszélgetéseit felvezető monológokat idézzük kizárólag. Ezekben Lakat T. Károly a védjegyévé vált "kedveskedésen" túl, újraértelmezi a barokkos körmondat fogalmát is.

- Túlzás nélkül állíthatom, hogy mindenidők legsikeresebb színpadi Julcsáját látták kedves nézőink. Borbás Gabi, aki Hollósi Frigyes társaságában a legemlékezetesebb, egyik legemlékezetesebb Hypolit előadásában adta elő ezt a számot. Szervusz Gabi, jó reggelt kívánok! Egy nagyon-nagyon kerek születésnap alkalmából hívtalak, amit én nem akarok elmondani, hogy hányadik születésnap, mert férfiaknál is mindig bajba vagyok. Ha akarod, te majd úgyis elmondod, de nem érdekes ez legyen csak az apropó.

                                                        ***

- ... Rutinos Nap-Kelte nézők már pontosan tudják, hogy az évnek van egy vasárnapja, amikor az úgynevezett halhatatlanok társaságát avatjuk fel, a legújabb csapatokat évről-évre. Immáron hetedik éve mindig itt nálunk tudják meg azok a kedves nézők és rengetegen vannak, akik a legkülönbözőbb újságokba, rádiókba, televíziókba, internetes honlapokon szavaznak arról, hogy kit szeretnének látni a halhatatlanok társulatában az Örökös Tagság csapatában... De nézzük akkor az első és sokunk számára oly kedves kategóriát, a színésznő kategóriát. Négy jelölt volt az idén: Kútvölgyi Erzsébet, Csernus Mariann, Pécsi Ildikó és Bánsági Ildikó. Közülük nyerhetett kettő, ilyenkor dobok és cintányérok és harsonák. Itt a kettő: Pécsi Ildikó és  Bánsági Ildikó, a két Ildikó. Kezicsókolom, jó reggelt kívánok! Hölgyek, szóval ez ilyenkor ez egy léleksimogató, meg jaj, de jó, meg hurrá, vagy egy a sok közül, hát istenem még halhatatlan nem voltam, most bele léptünk ebbe a gipszbe is most megörökítik a lábnyomomat - egy a sok közül, vagy azért ez fontos?

                                                       ***

- Az izgalmak fokozódnak. Szavazott a közönség természetesen az opera kategóriában is a halhatatlanok társulata közé, az Örökös Tagság csapatához lehetett kapcsolódni, ebben a nagyon nehéz műfajban hozzáteszem. Négy jelölt volt: Lukács Gyöngyi, Gulyás Dénes, Tréfás György és Mészöly Katalin. Nos, hát az opera szerető hölgyek, urak, fiatalok, idősebbek úgy döntöttek, hogy a halhatatlanok társulatának két új tagja - akik itt ülnek már velem - Mészöly Katalin és Tréfás György. Kezicsókolom, jó reggelt kívánok! Szeretettel köszöntöm mindkettőjüket. Nehéz mezőny volt? Tehát értem ez alatt, hogy a Lukács Gyöngyi és a Gulyás Dénes azok nehéz bombázók ilyen szempontból, hogy le kell gyűrni őket? Vagy szért számítottak rá, hogy a kettőbe azért nagy esélyem van, hogy ott leszek?

                                                        ***

- Haladjunk akkor tovább, a halhatatlanok és az örökösök útján. A következő kategória, a táncművészek kategóriája. Itt is mindig, hatalmas a verseny rendkívül nagy a kínálat, hiszen olyan a mezőny, tényleg a magyar táncművészet fantasztikus egyéniségek sorát vonultatja föl. Ebben az évben a zsűri négy jelöltet kínált a közönségnek: Zsuravszky Zoltánt, Ladányi Andreát, Pártay Lillát és Lőcsey Jenőt. Nos, hát örömmel jelenthetem a közönségnek, hogy a halhatatlanok társulatának két új tagja, két örökös tag: Pártay Lilla és Lőcsey Jenő. Kezicsókolom, jó reggelt kívánok! Meglepetés volt az eredmény vagy úgy nagyjából-egészéből lehetett arra számítani, hogy a kettőben benne leszek? Mert ugye itt vannak négyen és a kettőbe benne kell lenni. Vagy ők nagyon nagy ellenfelek, akikről szó van? Hát a Ladányi Andreaát azt körül-belül tudom, hogy ővele meg kell birkózni.

                                                        ***

- A negyednyolc óta tartó műsorfolyamban, ezen a sajátos Nap-Kelte gálán már megismertünk hat új tagot, ebből a bizonyos halhatatlanok társulatából, tudjuk ki a hat új örökös tag. Következzék a finálé, az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt szavazás, azért akárhogy nézzük mégiscsak a férfi színészek iránt mutatkozik. A szavazatot gyűjtők egyikétől tudom, megsúgta nekem, hogy a legtöbb szavazat darabszámra a férfi színészekre érkezett. A kínálatot is elmondom, hogy kikre lehetett egyáltalán szavazni, Hát a kedves néző választhatott Gálffi László, Szilágyi Tibor, Eperjes Károly és Koncz Gábor között. Nahát akkor elkezdődött egy nagyszabású szavazás hónapokon keresztül és itt a végeredmény: tehát a halhatatlanok társulatának két új tagja, két örökös tag, Eperjes Károly és Koncz Gábor. Szervusztok, jó reggelt kívánok! Urak, a következő kis pletykával örvendeztetnélek meg benneteket, ezt a Szegvári Katitól ennek az egész műsornak a zászlósanyjától - nem tudom jó kifejezés-e -, arcától szívétől, lelkétől tudom, hogy amikor az Eperjes Karcsit fölhívta, mondván, hogy szervezi ezt az egészet meg van ez a szavazás és így meg úgy. Karcsi azt mondta neki, hogy Katikám ne mondjál semmit, hagyd abba, ezt a szavazást a Koncz Gabinak kell nyernie. Na én most nagy bátran itt a Koncz Gabi előtt azt mondom, mert itt van, Má' ugyan mér' őneki kellett volna ezt nyernie? Karcsikám?

A bejegyzés trackback címe:

https://szuret.blog.hu/api/trackback/id/tr201156550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kukonyalori 2009.06.02. 19:35:10

zászlós anyja... weheheh

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.02. 19:41:01

@kukonyalori: Na ezen még maga Lakat is beröhögött mihelyt kimondta.
süti beállítások módosítása