Befogadó szlogen

2009.06.30. 11:40

Lehet ezen rugózni, hogy ki tartozik bele, meg ki nem. Elmondtam, amit ezzel kapcsolatban el tudtam, én ezt egy befogadó szlogennek tartom.

                                                       *** 

Nem ismerem a magyarországi zsidókat, de az is egy olyan tömb, ami homályban van. Ez egy tabukérdés, amiről beszélni kéne: mi a magyarországi zsidóság álláspontja, minek tekinti Magyarországot, a hazájának, vagy csak egy ilyen átmeneti lakhelynek?

Vona Gábor a Jobbik elnöke, a "Magyarország a magyaroké" szlogenjéről és a párt zsidóság képéről, a Miklósi Gábornak adott interjújában. Index, 2009. június 30.

A bejegyzés trackback címe:

https://szuret.blog.hu/api/trackback/id/tr901217476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.06.30. 18:30:37

Nagyon jó szerintem az Index részéről, hogy ezt az interjút elkészítette. Túl az itt kiemelten sok-sok más jó téma felvetetődött.

A barátaim (pontosabban, azok közül, akiket zsidóknak gondolok) közül az biztos, hogy egyik sem gondolja átmenetinek az országot.

A többi jó téma: a multik, a provokációk, bűnözés.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.07.01. 15:59:23

@mbemba: De hogy lehet számonkérni egy általa önkényesen faji és vallási alapon kijelölt csoport homogén véleményét? Mekkora baromság ez!? A szabadság jogokkal kapcsolatos kettős mércéje is aggasztó ám, ha a melegek provokálnak, akkor az ő katonásdit játszó gárdája mit csinál?

Persze vannak akceptálható szempontjai, például az szerintem jogos, amit a szakszervezetekről mond, de ha kizavarja multikat, akkor mit kezd majd az utánuk maradó munkanélküliséggel?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.07.02. 15:37:11

@popp: Multikat nem elzavarni kellene, hanem nem kellene nyalni a feneküket. Senkiét, soha nem kell. UFF! :)

A gárda-ügyben meg azt gondolom, hogy azon kellene elgondolkoni, hogy miért született meg. De szerintem a kísérlet (telepeülési őrség, vagy: index.hu/belfold/2009/07/01/esely_a_rendorseg_atalakitasara/), ami most történik az már a válasz erre.

Viszont azt is megmutatja, hogy kit terhel a felelősség (szerintem) a Gárda létrejöttéért.

És szerintem, ha a gárda létrejötte kellett, ahhoz, hogy rend legyen vidéken, akkor jó volt, hogy volt!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.07.02. 15:50:10

@mbemba: Sokszor hallottam már ezt a magyárazatot, van is benne valami. De Vonáékat sem kell folyton mosdatni ezügyben. Egész tudatosan provokálnak ők ezzel. Annyira talán ők is ismerik a történelmet, hogy pontosan tudják, mit jelent egy pártközeli félkatonai szervezet. Ezek a kivonulásaik pedig a saját céljaikat tekintve is kontraproduktívak. Kimennek izmoznak, elmennek a helyiek meg ott maradnak a problémáikkal és a tovább élezett indulatokkal.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.07.02. 16:49:21

@popp: Gyakran volt úgy biztosan, de gondolj bele, hogy ma összeülnek az mszp-fejesei, ha nincs ez a felhajtás a nemtudommilyen-bűnözés körül?

Százhalombattai csaj mesélte nekem a kilencvenes évek végén, hogy fél, amikor hazamegy a kórházból (nem lúdtalp miatt feküdt benn), mert az utcán folyton belekötnek, ezt és amazt csak úgy elveszik.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.07.02. 18:38:11

Ez is egy ügyes kommunikációs fogás a Jobbiktól, ha úgy tetszik a saját mítosz építésüknek a része, hogy az ő pártjuk "történelmi tette", hogy fölhívta a problémára a figyelmet.

Debreceni Gyurcsány könyvében mondta a Fletó, amikor még sehol sem volt a magyar gárda, hogy az egyik legnagyobb probléma a mélyszegénység (megnevezett különösen hátrányos helyzetű térségeket)és az ebből fakadó bűnözés.

Ehhez képest viszont Vonáék szeretnek stigmatizálni. Erről beszélni egy dolog, meg egy másik bírót játszva erőszakosan föllépni.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.07.03. 20:58:07

@popp: Évekig nem történt ezen a fronton semmi.
Én megmondom, hogy ugyanekkora probléma lesz például a tömbházak, vagyis a lakótelepek kimúlása (80-100 évre építették), de ettől még nem mozdul semmi. Gyurcsány mondatára sem történt semmi!

Boniperti (törölt) 2009.07.08. 12:25:40

Ez is egy szép résza cikkből

R.: Amikor cigánybűnözésről beszél, kapcsolatot feltételez a bűnözés és a származás között.

VG.: Ez egy kriminológiai fogalom, amit a jogi egyetemen vagy a rendőrtiszti főiskolán tanítottak.

R.: Már a 80-as években megállapították, hogy az azonos szociális helyzetű csoportok körében ugyanakkora a bűnözés aránya, vagyis a bűnözésnek nincs etnikai oka.

VG.:Lehet mindenféle tanulmányokra hivatkozni, de én azt gondolom, hogy...
süti beállítások módosítása